neděle 24. května 2015

Můj filmový tip - Hráči se smrtí

Tohle už opravdu patří mezi tzv kultovní věcičky, a moje srdcovky. Tento film byl natočen, v roce 1990 a vůbec mu neubírá na kráse a síle. Tento americký snímek byl natočen v roce 1990, to jsem byla ještě malá holka. Film nás přivede k mladým studentům medicíny, kteří si začnou hrát s experimentem na otázku - je něco po smrti?

Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí odvážnému pokusu. Přivede se do stavu klinické smrti, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Na pokusu s ním spolupracují jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi se po úspěšném pokusu, který má za následek noční můry, zbystří smysly. Ostatní následují jeho příkladu. Klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení.





Horor / Thriller / Sci-Fi USA, 1990, 115 min Režie: Joel Schumacher Kamera: Jan de Bont Hudba: James Newton Howard Hrají: Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin, Oliver Platt, Kimberly Scott, Benjamin Mouton, Hope Davis, Julie Warner, Patricia Belcher, John Fink, Amy Rochelle, Shauna O'Brien, Angela Paton, Marie-Alise Recasner, Beth Grant


Krásný den přeje Dariya Iczkova


 

1 komentář:

  1. To byl nádherný film, pamatuji si, když jsem ho viděla poprvé, ještě v kině. Působivý, napřed pohoda, pak to nabíralo grády, staré viny vystupovaly do popředí a bylo na každém, jak se s tím vyrovná. Nezapomenutelný film.

    OdpovědětVymazat